Dan za punce

O dogodku

Dan za punce je mednarodni projekt, ki v smislu delavnic, seminarjev in najpomembneje, praktičnega dneva, ko podjetja povabijo dekleta na »tipično moška« delovna mesta, ciljno deluje na mlade ženske pri odločanju o poklicni karieri. Prvič so delodajalci svoja vrata dekletom odprli leta 1991 v Ameriki, danes se Dan za punce zgodi že v 11 evropskih državah, in sicer četrti četrtek v aprilu. V okviru projekta Dan za punce – Spodbujanje in motiviranje mladih žensk o poklicni karieri smo ga že dvakrat izpeljali tudi v Sloveniji.

Dogodek, organiziran en dan v letu, ki omogoči sprehod v prihodnost. Ta dan podjetja odprejo svoja vrata samo za dekleta iz zadnje triade osnovne šole, organizirajo vodene oglede in na privlačen način predstavijo naravoslovno-tehnične poklice in posamezna delovna mesta, kjer bi se lahko zaposlila po uspešno zaključenem ustreznem izobraževanju.

Mlade ženske želimo ozavestiti in spodbuditi za izbiro naravoslovno-tehničnih poklicev (poklicev s prihodnostjo), spodbuditi podjetja k zaposlovanju žensk na »tipično moška« delovna mesta, dolgoročno prispevati k odpravljanju stereotipov o »tipično moških« in »tipično ženskih« poklicih ter povečati zaposlitvene možnosti žensk.